Mango pannenkoeken

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een tijdje terug deelde ik al het bekende recept voor bananenpannenkoeken. Vandaag een variatie hierop met ook een heerlijk zoete vrucht. Mango is wel wat minder bindend dan banaan waardoor je met deze pannenkoeken goed je best moet doen om ze voorzichtig om te draaien. Maar de smaak is het dubbel en dwars waard! Vooral uitproberen dus :)

Ingrediënten

2 grote mango’s (of pakje diepvries mango laten ontdooien)
4 eieren
5-6 lepels kokosmeel
scheutje kokosmelk als je een dunner beslag wilt maken

Bereidingswijze

Schil de mango’s en snijd deze in grove stukken. Doe ze samen met de eieren in een grote schaal. Gebruik je staafmixer om de mangostukken helemaal fijn te pureren. Voeg nu de kokosmeel toe en roer goed met een lepel. Eventueel kun je nog wat kokosmelk toevoegen voor een iets dunner beslag. Laat het beslag even rusten en roer daarna nogmaals door. Verhit een koekenpan en smelt een klein beetje kokosolie in de pan. Bak hierin kleine pannenkoekjes, zelf gebruik ik een volle eetlepel per pannenkoekje.

mango pannenkoeken 1 mango pannenkoeken 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *