Chocolade bananenbrood (met groente!)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Afgelopen weekend was ik aan het bedenken wat ik zou gaan bakken voor de borrel die we als afsluiting van het eerste blok danslessen zouden houden. Het was alweer lang geleden dat ik bananenbrood had gemaakt dus besloot ik daar mee te experimenteren. Ik had geen kastanjemeel meer in huis dus gebruikte wat meer amandelmeel. Ook bedacht ik om een chocoladeversie te maken en voegde een courgette toe om het geheel wat smeuïger te maken. Onderstaande hoeveelheid is genoeg voor een cakeblik en dan hou je nog over om bijvoorbeeld muffinvormpjes te vullen.

Ingrediënten

3 eieren
3 bananen
1 middelgrote courgette (rond de 300 gram)
200 gram amandelmeel
100 gram hazelnoten
3 el cacao
1,5 tl baking soda
1 el citroensap
Snufje zout
Snufje 5 spice
optioneel: 1-2 el ahornsiroop als je van zoet houdt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier en zet apart. Rasp de courgette en stop daarna alle ingrediënten behalve de hazelnoten in je keukenmachine en laat deze goed draaien tot alles gemengd is. Voeg nu de hazelnoten erbij en pulse met de machine nog een aantal keer zodat deze grof gehakt en gemengd door het beslag zitten. Giet het beslag in het cakeblik en plaats in de voorverwarmde oven. Bak het bananenbrood voor ongeveer 55 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt. Elke oven is anders dus houdt hier rekening mee. Laat het bananenbrood eerst in de vorm iets afkoelen en verwijder hem dan uit het blik om volledig af te koelen.

CHOCOLADE BANANENBROOD chocolade bananenbrood 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *