Mijn eerste ervaring met pbp

Simone Persoonlijk 2 Reacties

logo pbp

De eerste week zit erop! Vorige week maandag ben ik namelijk begonnen met PBP oftewel personal body plan. De reden hiervoor is dat ik wat extra hulp kan gebruiken bij het trainen. Wat ik het beste kan eten dacht ik aardig onder de knie te hebben,maar ook hier kun je altijd wat extra bijleren! Wat voor mij belangrijk blijft is dat het eten wat ik eet zo puur mogelijk is. Bovenaan staan groenten en fruit en dat word dan aangevuld met goede vetten en sinds kort flink wat eiwitten. Omdat ik nu eenmaal een chocoladeliefhebber ben en blijf zal ik elke dag wel iets van chocola in mijn eetpatroon passen, dit om te voorkomen dat ik ineens geen rem meer heb en het hele chocolade schap leegroof :) Wees dus niet bang dat je straks op vrijdag geen chocoladerecepten meer zult vinden die houden we er gewoon in!

Wat is precies PBP

Er zijn bij PBP 4 pijlers die samen het plan vormen om je tot de beste versie van jezelf te maken. Gedrag, Voeding, Training en Herstel.

Bij gedrag krijg je handvatten aangeboden om inzicht te krijgen in jouw huidige levensstijl en hoe je deze het best kunt veranderen zodat je deze manier van leven de rest van je leven kunt volhouden. Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen die samen met je meekijkt en meedenkt over wat het beste werkt voor jou. Het is een verandering van je lifestyle

Bij voeding leer je over de eigenschappen en het belang van macro- en micronutriënten. Je krijgt een lijst met producten die je zou kunnen gebruiken en er is ook een hele lijst met voorbeeldrecepten. Je persoonlijke hoeveelheden worden berekend en je kan kiezen op welke manier je bijhoudt wat je op een dag eet. Consistentie is de sleutel tot succes.

Bij training krijg je persoonlijke trainingsschema’s die afgestemd zijn op waar je op dit moment staat. In de bijhorende app kun je tijdens de training hoe de oefening ging en welke gewichten je hebt gebruikt. Deze gewichten worden onthouden zodat je de volgende keer een stapje zwaarder zou kunnen gaan. Tevens zie je bij elke oefening een voorbeeld filmpje zodat je makkelijk kunt vinden hoe je de oefening moet uitvoeren.

Bij herstel leer dat ontspanning net zo belangrijk is als inspanning. In jouw Personal Body Plan is er onderscheid tussen actieve hersteldagen en rustdagen. Actief herstel is bijvoorbeeld wandelen, fietsen, winkelen, enzovoorts. Dit om jou aan te sporen meer te bewegen en een actievere levensstijl erop na te houden. Iets waar je de rest van je leven van profiteert.

Wat heb ikzelf tot nu toe geleerd?

Wanneer je veel gaat trainen is het belangrijk om veel eiwitten binnen te krijgen. Nu ik mijn voeding een weekje heb bijgehouden merkte ik dat mijn goede vetten en vezels goed hoog zitten maar dat mijn hoeveelheid eiwitten aan de lage kant was. Qua koolhydraten zou ik meer mogen eten, maar persoonlijk hoeft dat van mij niet. Ik haal mijn koolhydraten het liefst uit groenten en fruit. Misschien dat ik zoete aardappel wat meer op het menu zou moeten zetten. De laatste dagen  van de week ging ik specifiek letten op de hoeveelheid eiwitten en vanaf toen was het geen probleem meer. Dan is het toch handig als je meer verstand van voeding hebt dan de gemiddelde persoon. Binnenkort zal ik een lijstje voedingsmiddelen delen die veel eiwitten bevatten, altijd handig nietwaar?

bekijk ook

Comments 2

  1. Diana

    Leuk! Doe je dit bij je eigen sportschool?

    Nu kan je ook wat vaker bakbananenchips op het menu zetten voor de koolhydraten! jammm :p Of de pizzabodem van cassave. :)

    1. Post
      Author
      Simone

      Ja bij mijn eigen sportschool :) En het is geen ramp om meer koolhydraten te eten, maar wel even wennen! Maar goeie ideeën ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *