Glutenvrij desem brood (Tip 9)

Simone Tips Laat een reactie achter

Sinds deze week is er een nieuw kant en klaar glutenvrij brood te koop bij de Jumbo. Van het merk Yam. Eerder hadden die al diverse soorten glutenvrij brood, maar die ingrediënten bevielen me eigenlijk niet. Waar ik altijd naar op zoek ben zijn producten die zo puur en onbewerkt mogelijk zijn. Van een labeltje met glutenvrij erop word ik niet gelukkig. Zo’n labeltje kun je bijvoorbeeld plakken op sommige snoepjes die vol met suiker, kleurstoffen en e-nummers zitten, maar niet echt een puur product zijn. Plak je het labeltje daarentegen op een lekker sappig appeltje uit mijn eigen tuin, dan maak je me er helemaal blij mee! Zelf eet ik graag glutenvrij niet vanwege de hype of in verband met allergie,maar simpelweg omdat ik me er beter bij voel. Vanaf mijn 16de heb ik veel klachten gehad eerst vooral veel buikpijn later werden dit ook darm en ontlasting klachten. De huisarts wuifde het altijd weg met dat hoort bij PDS (prikkelbare darm syndroom), leer er maar mee leven. Pas na de zwangerschap van mijn dochter ben ik gaan experimenteren met verschillende soorten voedsel. Samen met een therapeut ben ik mijn darmen gaan aansterken en eindelijk na al die jaren zit ik weer lekker in mijn vel. Ook nu blijf ik opletten wat ik eet, maar af en toe een uitzondering is nu geen probleem meer. Wel merk ik dat zodra ik een dag weer wat gluten binnenkrijg mijn darmen hier niet echt blij van worden. Vaak ben ik de dag erna dan erg moe en snel geprikkeld. Daarnaast rommelt het erg in mijn buik en darmen. Gelukkig weet ik nu hoe ik mijn lichaam hierbij het beste kan helpen en juist die goede basis zorgt ervoor dat ik af en toe toch extra kan genieten van iets wat ik echt wil eten.

Zo heb ik af en toe echt trek in een tosti. Met mozzarella, tomaat en basilicum of met parmaham en geitenkaas. Zie je het al gelijk?Met een standaard tosti met klef wit brood zul je me geen plezier doen :) Voordat ik dit brood had uitgeprobeerd bakte ik vaak mijn eigen glutenvrije brood. Maar vanwege het werk om een tosti waardig brood te bakken kwam dat eerlijk gezegd wel heel weinig voor.  Liever ging ik dan voor bolletjes zoals deze of deze. Ook heel lekker maar daar maakte ik nooit een tosti mee. Van de week hebben we dit brood uitgeprobeerd en we hebben allemaal van een heerlijke tosti gesmuld die de volgende dag niet voor klachten zorgde!

Uiteindelijk is deze blog een beetje langer geworden dan verwacht haha, ik dacht even snel de tip voor dit brood te delen :) Het brood is door Yam ontwikkeld samen met Ralph Moorman

Voor wie benieuwd is naar de ingrediënten, ik heb ze er even bij opgezocht:
YAM desem
Ingrediënten: Water, havervlokken (gecertificeerd glutenvrij)*, rijstmeel*, startercultuur*, plantaardig vet (kokos*), kikkererwtenmeel*, vlozaad*, bakkerzout.

Yam_Desembrood_front

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *