Review VoedZo

Simone Reviews Laat een reactie achter

Vorige week heb ik dit mooie boek mogen ontvangen. Een grote droom die werkelijkheid word voor Sharon Numan, schrijfster van het boek. Voor wie haar nog niet kent ze schrijft al vele jaren voor haar gelijknamige blog VoedZo.nl. Daarnaast heeft ze vele verschillende e-books op haar naam staan. Samen met Carola van Bemmelen werkt ze ook nog eens aan de 100% suikervrij serie waarbij ze alle recepten voor haar rekening neemt. Zelf ken ik haar doordat ik een medeblogster ben van degezondemama.nl die sinds kort is samengevoegd met VoedZo.nl.

Nu meer over het boek. Het is een hardcover en de vormgeving is echt heel mooi gedaan. Er staan veel foto’s in het boek wat ik persoonlijk heel erg waardeer bij een kookboek. Je krijgt hierdoor bij elk recept het idee: dat wil ik ook maken! Naast de foto’s die bij de vele recepten horen staan er ook een aantal foto’s in van Sharon en haar gezin. Dit geeft het boek net die extra persoonlijke touch mee.

Naast recepten geeft Sharon ook uitleg over verschillende onderwerpen in de zogenaamde kennisspreads. Het boek is opgedeeld in logische hoofdstukken zoals je hieronder op de foto ziet. Wanneer de op de foto klikt word hij vergroot zodat je de inhoud kunt bekijken. Achterin het boek vind je een overzicht van de recepten op alfabetische volgorde.

De recepten zijn heel anders dan in andere kookboeken dus dit boek is echt een aanvulling op je kookboekencollectie. Na lang nadenken en twijfelen tussen bijvoorbeeld   kippenleverpate, waterkefir-frisdrank, gebakken hutspot of twix-fudge heb ik besloten om de ontbijtballetjes met gebakken kaneel appels als eerst te maken. Het is namelijk een combi die ik zelf niet zo gauw zou bedenken en daardoor ben ik er gelijk benieuwd naar!

Als een kers op de taart heeft Sharon als laatste recept nog een variatie op de welbekende VoedZo brownie verzonnen. Wederom met courgette en chocola alleen nu wat luchtiger. En zeg nu zelf als je die foto ziet, die wil je toch maken of in ieder geval opeten :)

VoedZo VoedZo 2 VoedZo 3 VoedZo 4 VoedZo 5 VoedZo 6 VoedZo 7

Disclaimer: het Voedzo boek heb ik toegestuurd gekregen, maar ik ben er oprecht enthousiast over, anders zou ik het hier niet delen.

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *