Amandelballetjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

De laatste weken ben ik weer druk bezig met opruimen in huis. Elke kamer moet er eigenlijk wel aan geloven en er gaan weer een boel overbodige dingen in huis de deur uit. Enige lastige puntje blijft spullen van de kinderen. Natuurlijk hebben ze een boel speelgoed, maar doordat de jongste nog bij ons op de kamer slaapt hebben we zijn kamer omgetoverd tot speelkamer. Dat scheelt alweer een boel opruimen, want ’s avonds trekken we daar gewoon de deur dicht en klaar. Waar ik meer moeite mee heb zijn de hoeveelheid knutsels en tekeningen die ze produceren :) Het liefst bewaar ik alles, maar dat is niet te doen.

Hoe ik nu op dit opruimverhaal kom? Doordat ik ook de keuken langs ben gegaan. Hier kwamen een aantal producten uit, die ik al een tijd in huis heb maar eigenlijk niet gebruik. Zoals amandelpasta. We hebben dit een tijd gegeten ipv pindakaas, maar de kinderen vonden het minder lekker en daarnaast was het ook veel duurder. Het laatste beetje weggooien is ook zonde natuurlijk vandaar dat ik het voor het volgende recept heb gebruikt. Wanneer je geen amandelpasta in huis hebt kun je dit ook vervangen voor elke andere notenpasta. De balletjes worden dan wel iets minder zoet.

Ingrediënten

4 el amandelpasta
4 el amandelmeel
4 el kokosrasp + extra om te bestrooien
4 el kokosolie

Bereidingswijze

Smelt de kokosolie iets zodat hij zacht is maar niet vloeibaar. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de pot in warm water te zetten. Wees wel voorzichtig dat er geen water in de kokosolie komt. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en rol er balletjes van. Lukt dit nog niet laat het geheel dan iets opstijven in de koelkast. Rol de balletjes door de kokosrasp zodat ze minder plakkerig worden. Wanneer ze klaar zijn, laat je ze nog even opstijven in de koelkast. Als je ze wil bewaren kun je dit ook het beste in de koelkast doen dan blijven ze stevig. Ze zijn zeker een week houdbaar als ze dat halen.
amandelballetjes

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *