Courgettesoep

Simone Recepten Laat een reactie achter

In de zomer krijgen we altijd lekker veel courgettes van de moestuin van mijn ouders. Dit vind altijd erg fijn want ik gebruik courgette altijd heel graag. Ik verwerk ze in baksels, maak er courgetti van (courgette spaghetti) of gebruik ze in een roerbakgerecht. Wanneer de stapel te groot word maken we een grote pan courgettesoep. Hier volgt het recept voor een paar courgettes. Heb je meer courgettes kun je gewoon het recept verdubbelen.

Door in het recept zelfgemaakte bouillon van botten te gebruiken kun je makkelijk veel extra goede stoffen aan je soep toevoegen. In een goede bottenbouillon zitten namelijk veel verschillende goede stoffen zoals aminozuren, gelatine, glucosamine, vetten, collageen, vitaminen en mineralen. Deze stoffen zorgen voor een goede spijsvertering. Gelatine (de natuurlijke variant) gaat afbraak van gewrichten tegen en bevordert samen met collageen de conditie van de huid. Heb je geen bouillon tot je beschikking kun je deze soep ook gewoon met water maken, je zult dan alleen iets meer zout en peper willen toevoegen voor de smaak.

Ingrediënten

2-3 courgettes
Laagje water of bouillon
Zout
Peper
2 teentjes knoflook
1 Ui
(Eventueel komkommer)

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Verhit een soeppan en smelt hier een beetje kokosolie in en voeg hieraan de gesnipperde ui toe. Pers de knoflook teentjes uit in de pan. Laat dit even goed bakken, dit geeft een lekker smaakje aan de soep straks. Was ondertussen de courgettes goed en snij ze in stukken. Doe een laagje water of bouillon bij de ui en knoflook in de pan en voeg de stukken courgette toe. Laat ze zeker een half uur lekker gaar stomen. Hierna kun je met een staafmixer de courgette fijnmaken. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Zelf vind ik het lekker om er wat komkommer in kleine stukjes overheen te strooien zoals je op de foto ziet.

 

courgettesoep 1 courgettesoep 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *