Hebben jullie deze salade al wel eens een keer gegeten? Deze zomer is dit echt een soort van nieuwe verslaving geworden. Vroeger was ik nooit echt dol op mozzarella, maar nu ik de mozzarella van buffelmelk geprobeerd heb kan ik me dat niet meer voorstellen :)
Dus als je deze salade probeert raad ik je echt aan om mozzarella van buffelmelk te kopen ook als je wel tegen koemelkproducten kunt! Tweede wat echt onmisbaar is: een goede olijfolie. Een echte extra vergine olijfolie is wat duurder, maar geloof me het is het echt waard. Zelf vind ik het de lekkerste sladressing die er bestaat simpelweg een flinke scheut olijfolie en een snufje Himalaya zout.
Voor iedereen die nog niet bekent is met deze salade volgt hier mijn versie:
Ingrediënten
2 trostomaten
1 bol mozzarella
Handje vol basilicumblaadjes
2 el extra vergine olijfolie
Snufje zout
Bereidingswijze
Snij de tomaten en mozzarella in plakjes. Meng ze samen met de basilicumblaadjes door elkaar. Giet de olijfolie erover en bestrooi met het zout. Makkelijk toch? Blijft er meer tijd om uitgebreid te genieten van deze salade.
Tip
Tijdens het barbecue seizoen doet deze salade het ook erg goed met wat gegrilde plakjes aubergine of courgette erbij.