Frosting voor de prinsessentaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

Nadat ik het recept voor de chocoladecake van deze prinsessentaart had geplaatst kreeg ik veel vraag naar het frosting recept dat ik had gebruikt dus bij deze deel ik het met jullie! Een echt uitgebreid recept is het niet :) Dit is de zuivelvrije versie van de standaard botercrème. Wanneer je niet zuivelvrij hoeft te eten kun je dit recept dus ook gewoon met roomboter maken. Kokosolie is niet echt een optie dit smelt echt veel te snel. Als je het leuk vind kun je het een kleurtje geven door wat natuurlijke kleurstof toe te voegen.

Benodigdheden:

4 el Palm shortening

2 el Honing

Bereidingswijze:

Meng de ingrediënten met een mixer goed door elkaar. Spuit de topping met een spuitzak op je afgekoelde cakejes of smeer een laagje erop met een mes. Bedenk wel dat dit echt een traktatie is. Ook al maak je dit recept zonder geraffineerde suiker of kleurstoffen, erg gezond is het natuurlijk niet. Vaker dan een paar keer per jaar zou ik het zelf dan ook niet maken. Maar als je basisvoedingspatroon gezond is, kun je best af en toe genieten van iets minder gezond.

frosting

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *