Frittata

Simone Recepten Laat een reactie achter

1/4 deel van het geheel om mee te nemen

1/4 deel van het geheel om mee te nemen

Doordat ik de laatste tijd ineens overal frittata recepten tegenkwam, had ik ook weer eens zin om dit te maken. Het is namelijk een supermakkelijke en smakelijke manier om wat extra groenten binnen te krijgen tijdens je ontbijt of lunch. Door de eieren is het tevens een goed vullend gerecht. Hieronder volgt 1 van mijn favoriete versies maar bedenk dat je flink kunt variëren met de groentes die je in een frittata stopt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 handenvol spinazie
1 ui
1 bosje peterselie
10 cherrytomaatjes
125 gram spekjes
250 gram champignons
8 eieren
1 scheut kokosmelk
kokosolie

Groenten voor het toevoegen van het eimengsel

Groenten voor het toevoegen van het eimengsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snij alle groentes klein. Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de ui, champignons en spekjes. Voeg de overige groente toe en roerbak deze even kort mee. Giet hierna het geheel over in een ovenschaal.
Klop de eieren samen met de kokosmelk en giet het mengsel in de ovenschaal over de groente heen. Druk de groente en spekjes eventueel aan zodat ze volledig onder het eiermengsel liggen.
Bak in de oven totdat het ei helemaal gestold is, ongeveer 30 minuten.

Tip:
Doordat je vele verschillende groentes kunt toevoegen aan de frittata kun je hem vullen met de restjes uit je koelkast!

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *